Un equip d'arqueòlegs descobreix un poblat hispano-visigot a Cocentaina

30/4/16 .- http://pagina66.com/

Un equip d'arqueòlegs descobreix un poblat hispano-visigot a Cocentaina

Un equip d'arqueòlegs ha descobert un poblat hispano-visigot a l'abric de la Petxineta a Cocentaina.


Aquest jaciment està emplaçat a la vessant oriental de la serra de l’Alberri de Cocentaina. Els treballs han permés documentar l’existència d’un poblat d’altura ocupat als segles V-VI d.C.

La primera campanya d’excavacions ha estat centrada al sector oest del jaciment, on s’han localitzat les restes d’un potent mur de maçoneria que recorre el jaciment, així com departaments adossats a aquesta construcció. Tant el material arqueològic com les mostres recuperades permetran obtenir dades significatives per a la comprensió d’aquesta època de la qual no hi ha quasi informació.

L’assentament té un caràcter encimbellat i una situació estratègica privilegiada, amb un ampli domini visual de tota la plana de Cocentaina i no es descarta que pogués estar fortificat al seu perímetre.

Aquest projecte ha estat autofinançat i dirigit per l’arqueòleg Iván Jover i ha comptat amb l’ajuda de diversos col·laboradors, entre ells, llicenciats i estudiants d’Història a la Universitat de València.

El terme de Cocentaina és un espai amb una alta concentració de jaciments d’aquest període, la major part d’ells identificats pel Centre d’Estudis Contestans, i amb una necròpoli, la de Polisixto, un dels cementeris tardorromans més importants descoberts al territori valencià.

Noticias relacionadas

Comenta la noticia desde Facebook

Comentarios

No hay comentarios.

Para escribir un comentario es necesario entrar (si ya es usuario registrado) o registrarse