Descobreixen paviment medieval a Sant Esteve d´en Bas (Girona)

14/2/15 .- http://www.diaridegirona.cat/

Descobreixen paviment medieval a Sant Esteve d´en Bas (Girona)

La previsió és posar-lo al descobert i posar-hi una placa amb la descripció: "antiga calçada del camí Ral"


Els operaris que fan les obres del carrer de Sant Josep dins el poble de Sant Esteve d'en Bas van posar al descobert, fa uns dies, un tram de paviment medieval. La previsió és posar-lo al descobert i posar-hi una placa amb la descripció: "antiga calçada del camí Ral".

El camí Ral és un camí de 44 quilòmetres de llargada que uneix Olot amb la plana de Vic. Passa per les Preses, la Vall d'en Bas i a través del coll de la Salut passa per Santa Maria de Corcó i Rupit (Cabreres) i s'endinsa per la plana de Vic.

Dins el terme de la Vall d'en Bas i a prop de l'actual carretera C-153 hi han dos assentaments que al 2008 van ser datats al segle VIII. Es tracta de dues cases molt rudimentàries que estaven al costat del camí rural i que són considerades el precedent de l'actual mas Aubert.
El primer document de l'església de Sant Esteve d'en Bas data de l'any 904 (segle X). El carrer Sant Josep connecta, el centre urbà on hi ha l'església, amb el camí ral. És a dir amb la ruta que du cap a les cases del segle VIII i s'enfila per la muntanya de la Salut cap al Cabreres i la plana de Vic.

Noticias relacionadas

Comenta la noticia desde Facebook

Comentarios

No hay comentarios.

Para escribir un comentario es necesario entrar (si ya es usuario registrado) o registrarse